fredag 4 januari 2008

Vad är det som händer med bloggen?

"Har ni slutat blogga?"

Ser så ut..

Eftersom Nick & D ska bege sig till Australien kommande månaden så finns inte mycket tid eller lust kvar. En viss påverkan ligger också i samvetet om att dela ut artisternas låtar.. det har varit mycket snack om just detta.

Alla har olika åsikter, många tyder på att vi gynner artisternas publicitet medans andra tycker vi skär ner på deras försäljning av låtarna. Skulle vilja påstå att vi på Bermuda står mitt emellan dessa etiska punkter. För er som är emot denna sorts "promotional" utdelning vill vi dra exempelet om Deadmau5.. utan alla dessa bloggar hade han aldrig växt och kommit så fort ut på marknaden som han idag gjort. Tack vare detta är han idag världskänd och har och kommer börja tjäna stora summor pengar på både sina låtar och spelningar. Där har vi ett praktexempel på hur vi bloggar "promote:ar" artisterna med en gratis samtidigt som effektiv marknadsföring. Finns hur mycket som helst att diskutera kring detta ämne. Tror heller aldrig att vi kommer finna ett slutgiltigt svar på detta..

Kommentera gärna och berätta era åsikter/synpunkter hur ni ser på detta.

Sen är vår tredje man (N) som sagt i Thailand och kommer hem den 16 Jan. Vem vet, han kanske sätter fart på bloggen igen.

Vi tänkte hur som helst låta bloggen vara kvar och ta bort kommentarsgranskningen, vår tanke är att bloggen ska fungera som ett forum för er, där ni kan tipsa varandra om låtar och spelningar.

Och när vi kommer hem från AUS i april så har vi säkert nya krafter och kommer förhoppningsvis att ta upp bloggandet igen! :)

/Crew

29 kommentarer:

Anonym sa...

fitta också

Anonym sa...

Kan inte fatta varför HAN av alla, gnäller för?!
Det är ju tack vare er bloggare, som på ett alldeles utmärkt sätt - helt gratis dessutom, promotar hans musik, och som är den enskilt största anledningen till att Mr.Angello har nått dit de är idag!

Han drar numera in ett par hundra tusen per gig världen över. Vidare tar han sig fram i 1:a klass samt bor på de allra fetaste hotellen vart han än ska - gud så jobbigt!

Bara genom att ha ett spår med på en Ministry-samling ger över en halv miljon bara i royalty. Som remixare på ett spår- kring en hundring.
Det är bara att räkna efter hur ofta hans namn syns i track listen på den uppsjö MOS-samlingar som släppts det senaste åren...

Bortsett från Supermode - Tell Me Why vilket han har dragit in ett antal miljoner på, kan man ju inte anklaga honom för att producera storsäljande radiohits precis. Så egentligen borde han sluta gnälla så förbannat och istället förse er med MER material.

Keep up the good work!

//The Dude

Anonym sa...

Vet inte om det var han dem syfta på.. vad jag har läst så var det angello och ingrosso som lackade mest!

Anonym sa...

Well ...

Vi andra som också står mittemellan, dvs vill både dela och promota sånt vi gillar, kan ju fortsätta bloggen genom att lägga upp länkar och tips i kommentarsfälten.

Anonym sa...

Bra idé!

Anonym sa...

sant.. länka i kommentarfältet!!

Anonym sa...

Anonym Nr:3 Det var väl ändå Mr Angello jag syftade på oxå! Angello ingår, tillsammans med Ax, i Supermode, om du inte kände till det.
Jag ifrågasatte vad Angello gnäller över i sin blogg. HAN, som drar in storkovan p.g.a att andra gör allt PR arbete åt honom, bör vara aningens mer ödmjuk och inte kalla sina fans för simpla tjuvar och banditer.

//The Dude

Anonym sa...

Tråkigt att ni lägger ner pga Angellos blogginlägg?

Anonym sa...

Det här är en ruskigt bra kanal för oss som älskar musik i vardagen och även använder den i jobb.

Här får man reda på många riktigt bra låtar och upptäcker nya artister etc.

Det jag tycker, är isf att ni kan lägga upp en sample av låten på bloggen.. För jag vill verkligen inte förlora detta.

Folk kommer alltid att ladda ner oavsett vad. De som laddar här utan att köpa kommer att ladda det någon annanstans.

Det är någon sorts moralisk gråzon.. Det missgynnar några och gynnar andra..

Det har alltid varit intressant och kul att läsa Er blogg i vilket fall som helst.

För att praktisera poängen hur jag ställer mig,
kan jag nog nästan sträcka mig så långt som att betala en symbolisk summa för ett lösenord till bloggen eller liknande.

Hoppas det löser sig..

Anonym sa...

Angello snackar ju absolut inte bara om sig själv utan alla andra mindre producenter som kanske inte kan fortsätta att jobba fokuserat med musiken pga av att de inte får in pengar till studiohyra eller leverne. De har nog pajat för många stackare där ute.

Sluta klaga på detta. Vad man än säger om det så e det stöld på ett eller annat sätt. Nån har ju suttit timmar ut å in å jobbat häcken av sig för att få till ett bra track. Å utdelningen är ofta 0.

Nä de är svårt att säga vad som e rätt å fel. Finns ju positiva å negativa sidor som sagt...

Anonym sa...

Mm, suttit o 2-3h o knåpat ihop en track som de sedan släpper (syftar på angello) :)

Anonym sa...

Hursomhelst så om ni ville verkligen BARA hjälpa både nya och redan världskända artister så kan ni väll ladda upp vanliga samples? Är det inte så riktig markandsföring går till?

Självklart skulle inte många artister vara där dem är om inte fildelningarna skulle gå till som dem gör, Men hur känns det när man har suttit inlåst i en studio i flera veckor dag in dag ut för att skapa en låt? Signa den, fixa omslag, promotions, REMIXAR, allting kostar hur mycket som helst, jag tror inte folket förstår hur mkt allting kostar och vilken tid det tar att lägga ner, Sedan ser man någon färsking springa runt med låtarna, ens eget arbete likssom,

Varför inte bara lägga upp samples?
är det så jobbigt att klippa den? Tar 20sekunder,

Vad spelar det för roll hur mkt Steve Angello tjänar per gig? Vilka hotell han bor på eller hur mkt han har tjänat på en låt? Varför kan ni bara se det positiva? Och inte allt slit?

Är såjävla trött på folket som spammat Steve´s blog med "vi tappar respekt för dig"

Folk är såjävla själviska.


Väx upp,

Antoine

DYRT sa...

lär er det är skillnad på att ta saker eller kopiera.

när man laddar ner en låt kopierar man.

när man tar ngt så det försvinner så är det stöld.

vi lever i ett samhälle där det har blivit "accepterat" att ladda ner och se lyssna på musik/film.

Det var precis samma gnäll när dom kom på att kopiera kasettband och videoband.

på min blogg laddar man iaf inte ner samples utan fulllängd låtar.

Anonym sa...

Har någon tips på liknande bloggar som också postar låtar?

DYRT sa...

http://doyouremembermusic.blogspot.com/

http://bluepinkmangenta.wordpress.com/

http://housemusik.blogg.se/

http://redthreat.wordpress.com/

Anonym sa...

can we have that in ENGLISH please, then i might be able to understand what you guys are banging on about.

Anonym sa...

Tråkigt, följde denna bloggen mest av alla där ute...=(

Anonym sa...

Allvarligt!
En låt (singel) har ALLTID betraktats som ett promotionverktyg för ett kommande album. Alltså inget man blir särskilt rik på, utan mer att betrakta som en "give away" till radio och DJ's. Så har det fungerat i alla tider - inget konstigt med det.

En singel som når release, gör det med tanken att den ska nå en topplisteplacering, och i förlängningen läggas på en samlingsskiva. Grundkriteriet för att nå en topplisteplacering är ju att låten är kommersiellt gångbar - inte sant?!

"Be" t.ex. kommer troligtvis ALDRIG någongång att spelas på kommersiell radio (NRJ/RIX) och bör således humpas ut vitt och brett som promotion, allt för att high-lighta namnet (Angello/Ingrosso)och skapa en Hype bland DJ's.

Att tro något annat, att man ska tjäna sin brödföda genom att släppa en sketen singel, är en ren utopi!

Deadmou5 var för bara något år sedan en "liten" producent. Genom att sprida sina verk bland den stora massan, har han skapat sig ett namn som han nu kan leva gott på. Detsamma gäller herr Angello!
Därför är det jävligt relevant att belysa hur han reser, eller hur mycker detg han drar in på en MOS samling.
Han sitter och gnäller som en baby - när han egentligen har tagits dit han är b.la genom alla bloggar som har spridit hans verk helt gratis.

Promotion kostar annars MYCKET pengar!

Angello arbetar just nu på sitt kommande artistalbum.
Hur mycket pengar hade han tänkt att lägga ner för att promota det?
Och hur mycket gratisreklam har det albumet inte redan fått p.ga av redan gjord promotion?!

Tycker att hela resonemanget som Angello för, låter som gammalt Majorbolag.
Och dem går det ju verkligen bra för nu...

//The Dude
(Köper låtar för tusen spänn/månad på Beatport, DJ-DL o.s.v.)

Anonym sa...

Herr anonym,

Tänk istället på hur många ÅR Mr Angello suttit för att få till sitt grymma sound. Du säger 2-3 timmar. En människa utan insikt av producerande har igen aning om hur lång tid det tar att kunna bemästra denna talang.

Till M:m

Bra tänkt ändå. Jag anser att bloggarna borde börja med samples av låtar istället för att ge ut hela låtar. på så sätt kan man få folk att köpa om man vill ha tracket. Bra tänkt.

Chribba sa...

Jo www.beatportplayer.com är ett utmärkt sampleverktyg, tyvärr har den sidan varit under maintenance bra länge nu :(

http://jackyourbody.blogspot.com

Anonym sa...

Men fyfan, orka med era jävla moralkakor!! Jag blir så trött.

Anonym sa...

Har också läst de där och tycker det är sjukt sniket. Det är enorma summor killarna i SHM får för sina spelningar på tex Ibiza så jag tror nog att de kommer ha nog med nollor på sitt konto iaf. Håller helt med att de egentligen borde tacka alla bloggare som egentligen till stor del har gjort dem..

//O

Anonym sa...

Citat från alex lewerentz blog:

"Steve ja... Jonas Ghauri utnämnde honom till "Stockholms bästa nattklubbsgäst i december 2007", och jag måste nog hålla med. Förbeställer man 6 Cristal och ett par 9-liters 3 ggr på samma månad på Café Opera, då är man svårslagen. Denna bilden kommer bli legendarisk... Vem står och halsar Cristal när han pissar tror ni? Jo... Steve..."

Fattar inte att han kan klaga över pengar och samtidigt slösa så, och sen kalla sina fans för "fucking asholes", det är för mycket.

Anonym sa...

fy fan alla "bloggare som gjort SHM stora"... Lägg ägg. Grabbarna lyckades bli stora innan ni alla bloggare va byxmyndiga för fan. Innan ni visste va en blogg va. Snälla småglin höj inte er själva till skyarna å tro att ni e anleningen till deras storhet... naivt som fan!

Anonym sa...

Steve och Seb är inte så gamla själva. Fast du kanske själv är så pass ung att du tycker det salla.

Anonym sa...

steve å sebbe har släppt material sen de va 17-18 år. alltså runda slängor 7-8 år. Vissa av bloggarna va 12-13 bast när grabbarna började släppa sina beats. Ta reda på fakta innan ni yttrar er små glin!

Anonym sa...

"Vissa av bloggarna va 12-13 bast när grabbarna började släppa sina beats. Ta reda på fakta innan ni yttrar er små glin!"

Salle, ditt Yngel!
Det går riktigt bra för dig ser jag. Du har verkligen koll på bitarna.

När nämnda herrar var i 17-18 års åldern gjorde min dåvarande tjej abort. Jag var 25 år och hade redan varit professionell DJ - i 10 år!!!
Jag har passerat 40-bast och har varit DJ i över 25 år samt arbetat på skivbolag i 15 år.
Jag andas-äter-skiter musik 24/7.

Tala inte om för mig att jag inte har någon koll!

Din sopa!

//The Dude

Anonym sa...

men "the dude". Ja riktade mig inte till dig men du verkar ändå ta illa upp. Ungarna som har dessa bloggar har inte lika stor koll. Å du som jobbat på ett bolag i 15 år borde veta hut när det kommer till artisternas rättigheter. Släng upp ett beatportspelare som promo på sidorna så går folk in å shoppar istället. Steves utfall handlar om alla artister i musikbranchen. Stora som små.

Anonym sa...

mycket intiresno, tack